söndag 14 februari 2010

Att bli medveten...

Hej! Tänkte bara säga vilken skillnad det blir av att bli lite observant, att lyfta saker till ytan. De sista veckorna då PDK varit extra mycket "på tapeten" både på kursen och på jobbet så ser man helt plötsligt både det ena och det andra som hör dit. Kollegorna kommer med förslag, det blir förmodligen en kamera inköpt om budgeten tillåter, men kanske! man märker att intresset finns hos barnen oavsett ålder. Ett avlagt datatangentbord används flitigt av alla, barnen har riggat upp en bok som dataskärm framför tangentbordet. De är överlyckliga för sin "nya dator! De letar efter bokstäver och låtsasskriver kul! En på jobbet berättade om ett 2-årigt barnbarn som hanterade dosor till tv, video osv. galant kunskaperna kryper bara längre ner i åldrarna de vet att det händer något ur dosorna.... Ha det bra hälsn. Liselott/Lotta

2 kommentarer:

  1. Hej Lotta.
    Vilken härlig idé du gav mej med ditt inlägg. Det ska jag göra redan på måndag. Involvera föräldrarna med att hjälpa till att hitta en gammal dator och tangentbord. Detta skulle kunna bli min studie... Jag har några fler på lur så jag får fundera lite.
    Precis som du skriver så är våra verksamheter styrda av kommunernas ekonomi, men om vi visar på till vår läroplan och till vårt uppdrag så kan de väl inte säga nej, eller?
    Ha det gott/ Charlotte

    SvaraRadera
  2. Hej Lotta! Visst är det härligt när man ser att barnen leker och låtsasskriver med bokstäverna. Det känner jag igen hos barn, det spelar ingen roll vad det stå utan det är bara roligt att leka med boktäver och siffror.Det ger kunskap som leder till mycket. Vi har tryckt bokstäver o siffror på overheadpapper, som barnen leker med på overheaden. De skriver ofta sitt namn och känner igen kompisens bokstäver.
    Må så gott/Maria

    SvaraRadera